Pulled jackfruit med tillbehör

En god variant på ”Pulled pork” som jag varit nyfiken att testa under en tid, dessutom är den helt vegetarisk!
Jackfruiten är en frukt ur mullbärssläktet, växer vilt i regnskogarna i Asien. Finns att köpa i asiatiska affärer. Det finns flera olika varianter och för denna maträtt är det den omogna i vatten eller saltlag som används. Det finns även en söt och mogen variant som används till desserter.

2 burkar jackfruit a´565g i vatten eller saltlag
1-2 gula lökar
1 stor klyfta vitlök
1 msk rökt paprika
Lite chili, jag använde chipotletabasco
1 öl a´33cl
Ca 3 dl vatten
1 dl barbequesås, vi använde ”sweet baby Ray´s”

OLYMPUS DIGITAL CAMERASätt på ugnen på 230grader. Häll av och skölj jackfruiten. Rensa bort de största kärnorna. Bryn detta tillsammans med grovt hackad lök, riven vitlök. Tillsätt det rökta paprikapulvret och låt det fräsa med. Slå på öl och vatten och låt det koka in. Tillsätt hälften av barbequesåsen och lägg upp det i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Kör i ugnen ca 20 minuter. Ta ut det ur ugnen och tillsätt resten av barbequesåsen. Om det är större bitar kvar så separera dem med två gafflar så det liknar pulled pork.

Servera med valfria tillbehör, vi hade briochebröd, sallad, lök, tomat och coleslaw.
Här hittar du recept på coleslaw!

Lycka till!
/Nicklas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “Pulled jackfruit med tillbehör

  1. Pingback: Vegetarisk Veckomatsedel till Baking Babies | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Taco-feeling på en fredag | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s