Söndagsgryta

En skön och lättlagad gryta som passar att göra när man är många och uppskattas alltid. Funkar helt klart i matlådan också. Vi använder kycklingfilé men man kan också använda tex fläskfilé, likaså kan man ha korvar efter eget tycke och smak.

800 g kycklingfilé
3 st chorizokorvar
1 röd paprika
2 tsk mejram
2 tsk vetemjöl
5 dl vispgrädde
1 msk flytande kycklingbuljong
150 g syltlök
150 g svarta urkärnade oliver
150 g inlagd gurka
salt och svartpeppar

Dela korvar och kyckling i lagom stora bitar. Börja med att bryna kycklingen, när den fått färg tillsätter du koven och steker några minuter till. Lägg i mejram och pudra över mjölet, slå på grädden och kycklingbuljongen. Låt koka upp och sjud ca 10 minuter.
under tiden skär du paprikan i lagom bitar, hackar gurkan, mäter upp syltlöken och oliverna. Tillsätt sedan detta i grytan och låt det koka så smakerna kommer fram och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna lite hackad persilja.

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s