Mustigt och gott, hur gott är det inte med en chili och olika tillbehör till? Här serverade vi med ostquesadillas, syrad rödlök, gucamole och tomatsalsa. Du kan styra hettan, jag tycker det ska vara mustigt med sting från chilin, inte att det blir för starkt och tar över.
Hoppas det ska smaka!
Texas chili
1kg högrev
1 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk rökt paprikapulver
några droppar chipotle tabasco
1 burk krossade tomater
2 tsk oregano
1 öl 33 cl
Tärna kött och bacon, hacka den gula löken lite grovt. Fräs allt med de torra kryddorna. Slå på ölen och krossade tomaterna och koka under lock tills köttet nästan faller isär, ca 2 timmar. Smaka av med salt och chipotle tabasco. Späd eventuellt med lite vatten om det behövs.
Gucamole
1 avocado
saften från 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt
1-2 tomater3 msk creme fraiche
Mixa avocadon med vitlök och citronsaft tills den nästan är helt slät. Finhacka och blanda ner, blanda upp med creme fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar. Tärna ner tomaterna i ca 5 mm stora bitar och rör ner med en sked.
Limesyrad rödlök
1 stor rödlök
saften från 1-2 lime
Skär rödlöken i ”båtar” och marinera med saften från limen i ca 20-30 minuter
Tomatsalsa
1 rödlök
2-3 tomater
1 msk fin olivolja
några droppar vit balsamico
Hackad färsk koriander, ca en halv kruka
Salt och svartpeppar
Ostquesadillas
Lägg riven ost mellan två vetetortillas, stek på medelhög värme i torr panna tills osten smält. Är absolut godast nystekta
/Nicklas
5 kommentarer Lägg till din