Pizzabrunch med 3kockargänget

3kockar

I söndags hade vi äntligen bloggträff, vi kockar med kids och fruar. Det brukar bli någon gång i månaden då vi ses över en brunch hela gänget. Som vanligt var det härligt stojigt och stimmigt, så som det blir med 7 kids.

Denna gång var vi hos oss, Wicklunds, och eftersom vi är pizzalovers så var det detta vi bjöd på.

3kockar-2

Det blev fyra olika sorters pizza:

  • Hawaii-skinka och ananas
  • Pizza bianca med rödbetor, ruccola, valnötter, getost och honung. Istället för tomatsås strök jag en blandning av färskost, creme fraiche och riven ost på pizzabotten. Ruccola och valnötter lades på efter gräddningen och honungen ringlades över. Denna pizzan blev favoriten!
  • Tunt skivad zucchini och champinjoner som blandades upp med salt och riven vitlök innan det lades på pizzan. Efter gräddningen toppades pizzan med avokado och shitloads av riven parmesan. Grymt gott!
  • Pizza bianca med strimlad lök och bacon. Inspirerad av den franska varianten på pizza som kommer från Alsace, Tarte Flambée.

Till pizzan gjorde jag en pizzasallad med riven vitkål, rivet äpple, citron och persilja.

3kockar-4

Förutom alkoholfri öl bjöds det på svartvinsbärsjuice, fläderblomssaft och en äppeldricka som blandades upp med flädersaft

Till bloggträffen ville vår elvaåriga dotter baka en tårta. Efter en del googlande hittade hon DEN tårtan! Receptet hittar ni på nivrans blogg.  Jag är grymt imponerad över vilken fantastisk tårta hon gjorde (med viss hjälp av lillbrorsan), det enda jag hjälpte till med var att skära sockerkakan och att komma med tips och råd hur hon skulle göra i vissa moment. Hennes konditordrömmar känns inte avlägsna…

 

/Rikard

 

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s