Tips-använd hela broccolin

Vi kommer nu varje vecka komma med tips till er. Det kan vara allt möjligt, sånt som gör hemmakockandet lite enklare och godare. Eller som idag, hur ni tar tillvara på råvarorna.

Hoppas ni kommer gilla vårt nya inslag på bloggen!

011

Idag vill jag tipsa er om att använda broccolistjälken. Det är många som slänger den, men ta tillvara på hela broccolin istället. Tänk bara på att skala den innan. Här kommer några sätt att använda broccolistjälken:

  • Hyvla tunt på mandolin eller osthyvel och blanda ner i en sallad
  • Spara i kylen till en broccolisoppa nästa dag
  • Om du skivar den tunt kan du använda den tillsammans med buketterna.
  • Perfekt till en broccolipuré till bebisen
  • Mixa tillsammans med annat frukt och grönt till en grön smoothie

Må gott och ta tillvara på maten!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s