Skaldjurspaella


Här kommer min variant på Paella med skaldjur, det är lite pyssel men enkelt med allt serverat i en panna. Jag serverar gärna gremolatadressing till. En rätt många har ätit på sommarsemestrarna och testa att göra en hemma!

Paella
200g ris, carnaroli
5dl skaldjursfond
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 påse saffran, 1 g
500g passerade tomater
1 paket skaldjursmix, 350g
1 salladslök, skivad
100g små gröna ärtor
1 rostad paprika, skuren i bitar
10 cocktailtomater, delade

Hacka löken och vitlöken, fräs i lite olivolja, använd en vid panna eller wok så allt får plats. Blanda i ris och saffran. Späd med skaldjursfonden. Låt det puttra ca 15 minuter, under tiden hinner du skära ner grönsakerna.Slå i de passerade tomaterna, låt det koka upp och vänd sedan ner grönsakerna, smaka av med salt och svartpeppar, dra det från värmen.
Hetta upp en ny stekpanna och stek skaldjuren hastigt i lite smör. Vänd sedan ner dem i paellan. Klart för servering!

Gremolata
Skalet från 1 citron
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1dl neutral olja

Skala citronen med en potatisskalare och undvik att få med det vita från citronen. Lägg ner alla ingredienser och mixa till en slät dressing.

/Nicklas

One thought on “Skaldjurspaella

  1. Pingback: Veckomatsedel v 45 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s