Vi hänger kvar i sommarens grillning idag, gott med linser till istället för pasta eller potatis. Passar även till matlådan!
Färsspett
500g nötfärs(högrevsfärs)
1 ägg
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Mixa gul lök och vitlök med ägget. Blanda det med färden och salta och peppra efter smak. Dela färsen i bollar om 70g, rulla till korvar och trä upp dem på spett. Ställ in dem i kylskåpet så färsen ”sätter” sig lite så blir de lättare att grilla. Grilla eller stek sedan spetten
Linssallad
1l vatten
2 vitlöksklyfta
2msk salt
2dl röda linser
En knippe basilika
1 gul lök eller 2 charlottenlökar
Riv vitlöksklyftorna och lägg i vattnet. Tillsätt saltet och koka upp. Lägg ner linserna och koka 6,5 minut. Linserna ska vara lite aldente. Häll av vattnet i en sil och låt svalna lite. Den är godast ljummen men funkar även som kall. Finhacka löken och strimla basilikan. Blanda ihop och smaka av med olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Grekisk sallad
1/2 Gurka, skalad, skuren i ca 1,5cm stora bitar
4 tomater, skurna i samma storlek som gurkan
1 rödlök, tunt skivad
1dl svarta urkärnade kalamataoliver
1msk Rödvinsvinäger
2-3msk olivolja
Strimlad persilja
Blanda ihop dressingen och blanda sena med grönsakerna. Istället för att ha fetaosten i salladen så gjorde vi guckan på fetaost och creme fraiche, se här för recept.
Hoppas det ska smaka!
/Nicklas
3 kommentarer Lägg till din