Vaniljglass med popcorn, dulce de leche och vinbär

Popcorn-055

Jag svängde ihop en grymt god kombo till fredagsmyset. Det salta i popcornen tillsammans med den söta glassen och kolasåsen och de syrliga bären var klockrent. Jag använde både vita och röda vinbär samt lite timjan som var riktigt, riktigt gott till.

Popcorn-030

Om du inte har provat dulce de leche tidigare är det definitivt dags. Godare kolasås finns inte! Denna gång provade jag att köpa kondenserad mjölk som redan var kokad, den heter då karamelliserad mjölk. Då behöver du alltså inte koka burken som du gör annars, kolasåsen är helt enkelt klar och precis lika god som om du kokat burken själv.

Hoppas du gillar denna dessert lika mycket som jag!

/Rikard

 

6 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s