Mammas svartvinsbärsjuice

DSC_1350

Den här juicen brukar min mamma göra och den är väldans god. Den görs på samma sätt som fläderblomssaft och eftersom den inte kokas behålls mycket av nyttigheterna från bären. Sockermängden kan regleras efter smak, eftersom juicen fryses in så behövs inte sockrets konserverande effekt.

2 liter svarta vinbär
100 svartvinbärsblad
1 citron, gärna ekologisk
2 liter vatten
1 kg socker

Skölj bären och bladen liksom citronen. Skiva citronen och varva den med blad och bär i en bunke. Koka upp vattnet och slå det över bären. Lägg på en tallrik eller liknande som tyngd. Låt det stå svalt i ca 3 dygn. Sila och blanda med socker. Frys in och ta fram lite i taget, håller ca en vecka i kylen. Späd ca 1 del juice med 10 delar vatten.

/Smulan

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s