Oxrulader med gräddsås och pressgurka

Det märks att det är sensommar och vi blir sugna på en annan typ av mat. Klassiska oxrulader blev det och det var fasligt gott som kontrast till den lätta sommarmaten. Servera kokt potatis, pressad potatis eller potatismos till.

DSC_1285

 

8 st lövbiffar (ca 600-800g)
8 skivor bacon
8 st cornichons
2 msk dijonsenap
Salt och peppar

1 dl rödvin
1 msk japansk soja
5 dl grädde

Pressgurka

1 gurka
3/4 dl ättika 12%
1 1/2 dl socker
2 1/4 dl vatten

Börja med pressgurkan. Blanda ättika med vatten och socker tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i en skål, slå på ättikslagen. Lägg ut lövbiffen och stryk med dijonsenap, lägg på bacon och en cornichon. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna i en stekpanna i smör, salta och peppra. Häll på rödvin och låt det koka in. Slå på grädde och soja, låt puttra tills såsen tjocknat och köttet blivit mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med gurkan och potatis, mums!

/Rikard

 

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s