Det här blev en sån där rätt med ihopplock av det som fanns i kylen. Ta vad som finns hemma och gör din egen krämiga risoni med inspiration från denna.
1 broccoli
1/2 spetskålshuvud
6 blad svartkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 dl grädde
500 g risoni
Smör
Parmesan
Salt och peppar
Strimla kålen och dela broccolin i buketter, stjälken skärs i tunna skivor. Hacka lök och vitlök samt tomater. Koka risonin lite mer än halvfärdigt, häll av och spara lite av kokvattnet. Stek kål, broccoli, lök och vitlök i smör i en stekpanna tills de börjar mjukna. Ha i tomaterna. Blanda i risonin med grönsakerna och slå på grädden. Låt koka ihop tills risonin blir klar, späd under tiden med kokvattnet till en krämig konsistens. Riv över ordentligt med parmesan och rör i en klick smör. Klart!
/Rikard
En kommentar Lägg till din