Tips-låt barnen laga middag!

Vi har tre barn som är 11, 8 och 2,5 år gamla. Häromdagen satt vi allihop på morgonen och spånade vad vi skulle hitta på under dagen. Min fru, som älskar att skriva listor, har skrivit en lista på alla möjliga saker att hitta på under sommaren som vi då kikade på.

Ett av förslagen var att barnen skulle fixa middagen. Jaaaaaa, skrek de och började på en gång göra planer. Aldrig hade vi trott att de skulle tycka det var så roligt! Allt skulle vara hemligt och vi fick en lista med saker att inhandla.

Vi spekulerade en hel del och vi hade våra gissningar, men var visst helt fel ute visade det sig. På eftermiddagen blev vi utkörda ur huset. -Ut och promenera med er, eller hitta på något. Ni får inte komma hem förrän om två timmar, sa de. Lyxigt, tänkte vi! En promenad längs Mälaren och sitta på en bänk och glo tillsammans är ju inte fel.

När vi kom tillbaka blev vi visade till bords där vi fick menyn.

DSC_0853

Förrätten dukades fram och dryck serverades.

Sedan bjöds på crepestårta och till kaffet fick vi minichokladbollar på varsitt fat. Vilken lyxig middag, 3-rätters och allt! Dessutom en rolig och lärorik aktivitet för barnen!

/Rikard

DSC_0878

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s