Veckomatsedel v 32

Jag har sedan ett par veckor börjat jobba igen efter semestern (nytt och spännande, jag kommer berätta mer om det i bloggen!) och min fru börjar på måndag. Det är därför dags att börja med vardagsrutiner igen, vilket för oss innebär att varje söndag planera och handla för veckans middagar.

013

Under sommaren har vi inte planerat någonting och handlat varje dag, vilken skillnad det blir! Oftare mat som är mindre hälsosam, vi har handlat mer onödiga och onyttiga saker och det har blivit betydligt dyrare. Fast är det sommar och semester så är det! Det bästa är att man verkligen börjar längta efter sina rutiner igen. Jag anar att ni är fler som känner så, så här kommer en matsedel för nästa vecka.

Måndag: Om ni har hittat kantareller i helgen (i skog eller affär) kan ni göra denna härliga pasta Pappardelle med kantareller, persiljerot och parmesan. Hur gott???!!!

Tisdag: Det finns färsk vitkål i butiken nu, så otroligt gott! Denna ugnsbakade torsk med smörstekt kål, bacon och pepparrot är både enkel och supergod.

Onsdag: Spaghetti med köttfärssås, det funkar i alla lägen. Prova Chef Frippes köttfärssås och spara en del till torsdagens middag.

Torsdag: Testa Larssons Köttfärspannkaka, kommer definitivt bli en hit!

Fredag: Det finns fortfarande gott om vattenmelon till bra pris, passa på att göra denna supergoda asiatiska biff- och nudelsallad med vattenmelon. Det är en favorit hos Wicklunds!

Gör en blåbärssmulpaj med egengjord vaniljsås till efterrätt!

Till helgen: Kräftskiva kanske?? Här hittar ni goda tillbehör till kräftorna, eller vad sägs om kantarellpizza eller picklad krondillsgurka. Mums, säger vi!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s