Jordgubbspaj med vitchoklad


Jordgubbar är en av våra söta bär som vi njuter av i mängder under sommaren. Vill man baka på dem är detta ett bra recept. Sambon lekte lite med gott plus gott, blir det då ännu godare? Denna gången blev det tummen upp!

2 askar jordgubbar, vi använde färska, fungerar även med frysta
200 g smör
1.5dl socker
0.5dl brun farin
4dl mjöl
1tsk bakpulver
70g vitchoklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa jordgubbarna och skiva dem. Lägg dem i en pajform med lite högre kant.

Smält smöret, tag det från värmen och tillsätt sockret och blanda om. Rör ner bakpulvret i mjölet och tillsätt i smöret. Rör om ordentligt. Fördela smeten/degen över jordgubbarna. Den är ”blötare” än en vanlig smuldeg.

Baka i ca 35 minuter. Tag ut kakan. När du ska servera river du den vita chokladen fint och fördela över. Sätt ugnen på max och ”grill” och gratinera ca 1 minut eller tills ytan är fin.
Passar väldigt bra med grädde. Vaniljvisp eller glass är andra goda förslag!

/Nicklas & Elenor

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s