Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på.Denna gången blev det utan sås och med rostade grönsaker. Hoppas det ska smaka även hos dig!!
Köttfärslimpan:
500g nötfärs
1 ägg
1dl vatten
1/2dl ströbröd
1msk kalvbuljong
1 gul lök
Ev 1tsk sambal oelek
1tsk salt
1/2tsk Svartpeppar
1 paket bacon
Sätt ugnen på 200g.
Mixa ägg, lök, vatten, buljong, sambal, salt och svartpeppar. Blanda sedan ner ströbrödet och låt det svälla 5-10 minuter. Tillsätt det i färsen och blanda väl.
Lägg baconskivorna bredvid varann i bredd på en skärbräda. Lägg på färsen och forma den så det blir lika brett som baconet. Tips, skölj händerna så är det enklare att forma färsen. Vik över baconskivorna och lägg över i en ugnsfast form. In i ugnen i ca 30 minuter. Innertemperaturen bör vara 65 grader.
Rotfruktsgrönsaker
1 sötpotatis
2-3 potatisar
2-3 morötter
Ev 1 vitlöksklyfta
Olivolja, salt & svartpeppar
En liten påse spenat
Skär rotfrukterna i jämnstora bitar, drissla över lite olivolja, salt, peppar och ev och om du önskar vitlök. Rör om och in i ugnen ca 30 minuter. Går bra att köra samtidigt som köttfärslimpan. Blanda i spenaten precis innan servering.
/Nicklas
2 kommentarer Lägg till din