Grillade champinjoner och färsk vitkål med parmesan och färska örter till revbenspjäll

Dessa champinjoner, otroligt goda!! Allt serverades med ugnsrostad färskpotatis. Tänk på att inhandla revbenen dagen innan du ska grilla eftersom de ska rimmas över natten.

1 kg tjocka revbenspjäll
16 g salt
2 msk brun farin
1 msk lökpulver
1 tsk ingefärspulver

1/2 färskt vitkålshuvud
ca 10 champinjoner

1/2 citron
1/2 dl olivolja
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
färsk timjan och persilja
Svartpeppar

Gnid revbenspjällen med salt kvällen innan, beräkna 16 gram salt mer kilo revben. Lägg i kylen över natten. På morgonen skjutsar du in dem i ugnen på 90 grader och låter dem stå där under dagen tills det är dags att grilla. Vätskan som släppts från revbenen under dagen blandas med brun farin, lökpulver och ingefära. Pensla detta på revbenspjällen och grilla tills de har fått fin färg.

Grilla champinjonerna torra tills de skrumpnar ihop. Lägg dem i en skål och häll på en blandning med olivolja, pressad citron, socker, salt, riven vitlök, timjan, perslja och peppar. Dela vitkålen i tre delar och grilla hårt på ytan. Dela sedan på bladen och blanda med champinjonerna och dressingen. Riv över parmesan. Servera allt tillsammans!

/Rikard

 

3 thoughts on “Grillade champinjoner och färsk vitkål med parmesan och färska örter till revbenspjäll

  1. Pingback: Veckomatsedel v 35 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 37 | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Massor av grillinspiration | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s