Några dagar under semestern var vi på landet hos mina föräldrars sommarställe i Roslagen. Där grillade vi en kväll och jag blev sjukt nöjd med röran som vi gjorde till! Receptet räckte till oss som var 4 vuxna och 3 barn. Till karrén behövs en grill med lock. Vi serverade ugnsrostad färskpotatis och grillad majskolv till detta.
ca 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
Salt
Gnid in fläskkarrén med salt. Gör en liten glödbädd på ena sidan av grillen. Lägg karrén på den andra sidan. Grilla med lock på under ca tre timmar. Vänd på köttet då och då. Använd en stektermometer, när köttet är 70 grader i mitten är det klart. Ta ut och låt vila i ca 15 min. Skär upp i skivor.
Grillad paprika- och fetaoströra
4 röda paprikor
2 paket fetaost
1 citron
spiskummin
salt och peppar
Rosta paprikorna i glöden i grillen tills skalet blivit rostat ordentligt. Lägg dem på ett fat och trä över en plastpåse. Låt stå i minst 15 minuter, det går lättare att gnida bort skalet ju längre du väntar. Gnid av skalet och skär paprikorna i tärningar. Lägg i en skål och blanda med rivet skal från en citron, spiskummin och smulad fetaost. Smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad citron.
Låt er väl smaka!
En kommentar Lägg till din