Grillad paprika- och fetaoströra till helgrillad fläskkarré

Några dagar under semestern var vi på landet hos mina föräldrars sommarställe i Roslagen. Där grillade vi en kväll och jag blev sjukt nöjd med röran som vi gjorde till! Receptet räckte till oss som var 4 vuxna och 3 barn. Till karrén behövs en grill med lock. Vi serverade ugnsrostad färskpotatis och grillad majskolv till detta.

ca 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
Salt

Gnid in fläskkarrén med salt. Gör en liten glödbädd på ena sidan av grillen. Lägg karrén på den andra sidan. Grilla med lock på under ca tre timmar. Vänd på köttet då och då. Använd en stektermometer, när köttet är 70 grader i mitten är det klart. Ta ut och låt vila i ca 15 min. Skär upp i skivor.

DSC_1083Grillad paprika- och fetaoströra

4 röda paprikor
2 paket fetaost
1 citron
spiskummin
salt och peppar

 

Rosta paprikorna i glöden i grillen tills skalet blivit rostat ordentligt. Lägg dem på ett fat och trä över en plastpåse. Låt stå i minst 15 minuter, det går lättare att gnida bort skalet ju längre du väntar. Gnid av skalet och skär paprikorna i tärningar. Lägg i en skål och blanda med rivet skal från en citron, spiskummin och smulad fetaost. Smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad citron.

Låt er väl smaka!

DSC_1108

One thought on “Grillad paprika- och fetaoströra till helgrillad fläskkarré

  1. Pingback: Massor av grillinspiration | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s