”Hemmahos”middag till förmån för Rädda Barnen

I höstas auktionerade vi ut en middag för 6 personer tillagad av oss där alla pengar gick till Rädda Barnen. Summan slutade på otroliga 13 000 kronor!

Eftersom vinnarna var ute på en långsegling och inte kom tillbaka förrän i våras har middagen låtit vänta.

Nu äntligen har vi fått träffa dem, lagat och serverat en 3-rätters middag med dryck och annat gott. En riktigt lyckad kväll med väldigt nöjda gäster!

Om ni vill boka in en ”hemmahos”middag, kontakta oss så pratar vi vidare!

Vi blev upphämtade med båt eftersom våra vinnare bor på en ö i Stockholms Skärgård utan möjlighet att ta sig över med bil. Det var en del packning eftersom vi förutom alla råvaror även hade med tallrikar och serveringsfat.

Vi började med en drink, Aperol Spritz och till detta serverades en pizza med färskost, karamelliserad lök, svedjans gårdsost och råmarinerade primörer.

Som ni kommer märka var temat för middagen sparris, som då var i säsong.

Till förrätt serverades vit sparris som var inkokt med smör och citron tillsammans med Älvdalsrom, sparrismousse och krutonger. En österrikisk Riesling var perfekt till detta!

Varmrätten var en halstrad gös med vinegrette på brynt smör samt råstekt grön sparris och ”jordig” färskpotatis. Vi serverade en chardonnay från Österrike till denna rätt. Mums!

Till dessert serverade vi en variation på rabarber och vit sparris tillsammans med jordgubbar och getostcheesecake. En Muscato d’Asti bjöds till detta.

Kaffet fick sällskap av chokladtryffel smaksatt med Plantation pineapple rum som även serverades till.

 

Tusen tack till vinnarna för ert generösa bidrag till Rädda Barnen och för en väldigt trevlig kväll!

/3kockar

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s