Plockmat- enkelt och gott!

Några dagar kom vi tillbaka sent från våra dagsutflykter i Toscana och behövde snabbt fixa middag till fem hungriga barn och fyra minst lika hungriga vuxna. Räddningen blev då plockmaten! Bara att ta fram så kan alla börja äta lite vartefter godsakerna ställs på bordet.

DSC_0981

Vi valde en hel del lokala specialiteter:

  • Salami-fänkålssalami, Salami Toscana och Cacciatore
  • Skinka-två olika lufttorkade skinkor från Toscana
  • Peccorino-en staggionata och en semi-staggionata, vilket betyder att de lagrats olika länge.
  • Krämig tryffelost av komjölk
  • Ost av mascarpone och gorgonzola
  • Grissini
  • Små crostinis
  • Bröd-vilket visserligen var en besvikelse eftersom det Toscanska brödet bakas utan salt
  • Tomatsallad med basilika, salt, peppar, färsk rödlök, toscansk olivolja och ibland med mozzarella.
  • Burrata-som är en krämig mozzarella. Så gott på bröd tillsammans med tomatsalladen!

 

/Rikard och Fredrik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s