Några dagar kom vi tillbaka sent från våra dagsutflykter i Toscana och behövde snabbt fixa middag till fem hungriga barn och fyra minst lika hungriga vuxna. Räddningen blev då plockmaten! Bara att ta fram så kan alla börja äta lite vartefter godsakerna ställs på bordet.
Vi valde en hel del lokala specialiteter:
- Salami-fänkålssalami, Salami Toscana och Cacciatore
- Skinka-två olika lufttorkade skinkor från Toscana
- Peccorino-en staggionata och en semi-staggionata, vilket betyder att de lagrats olika länge.
- Krämig tryffelost av komjölk
- Ost av mascarpone och gorgonzola
- Grissini
- Små crostinis
- Bröd-vilket visserligen var en besvikelse eftersom det Toscanska brödet bakas utan salt
- Tomatsallad med basilika, salt, peppar, färsk rödlök, toscansk olivolja och ibland med mozzarella.
- Burrata-som är en krämig mozzarella. Så gott på bröd tillsammans med tomatsalladen!
/Rikard och Fredrik