Grillkväll i Toscana


Inspirerade av bistecca Fiorentina så bestämde vi oss i dag för att köpa några ordentliga bisteccas av slaktaren till kvällens grillning. Det blev två stycken biffar på ca 750 gram styck, fina biffar med benet kvar. Vi gned in köttet med en rå vitlöksklyfta som vi bara delade på mitten och gnuggade in på köttet. Vi kryddade med salt och peppar och så grillade vi köttet över öppen eld direkt på vår gårdsgrill. Vi slängde även på lite färsk rosmarin, som växer hur mycket som helst överallt omkring oss, direkt på elden. Vi grillade biffarna till dess att dom var medium rare, ca 52 grader innertemperatur. Till det så serverade vi grillad citron, en god lokal olivolja, toscanskt bröd samt en tomat och mozzarellasallad.

DSC_0795

Salladen gjorde vi på:
500 gr. baby plommontomater, som vi bara delade på mitten
1 liten färsk rödlök, som vi skivade tunt
250 gr. flätad och god mozzarella, som vi drog isär i lite grova bitar
Ca 15 blad basilika som vi plockade på gården och drog i grova bitar
Ca 1 msk lokal och gräsig olivolja
Ca 1 tsk lokal balsamicovinäger
Salt och svartpeppar
Allt blandades till en god och rustik sallad.

Denna måltid var underbart god i all sin enkelhet.

/Rikard och Fredrik

One thought on “Grillkväll i Toscana

  1. Pingback: Sommar och sol innebär grill – här har vi samlat några schyssta grilltips och goda tillbehör | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s