Toscana – att bo på agriturismo med barn

 

utsikt

Vi har nu bott på vår gård, Agriturismo Montalbino, i snart en vecka. Både barnen och vi stormtrivs. Gården ligger härligt inbäddad bland de toskanska kullarna med vidunderlig utsikt. Kullarna gör att våra springturer känns ordentligt och förutom att bada i poolen finns det andra roliga aktiviteter för barnen att göra på gården. Vi bor i ett stort fint hus med många sovrum och lika många badrum. Det gör att det aldrig känns trångt trots många vuxna och ännu fler barn. Barnen blev en dag inbjudna till ”farm for fun” vilket var en succé. Ponnyridning, få klappa den söta kaninen, hålla i kycklingar, mata och sitta på åsnorna, titta på grisarna med sina kultingar och åka lilla vagnen bakom traktorn roade barnen länge.

Igår blev barnen inbjudna till pizzabakning på restaurangen La Lombricaia. Varje barn på gården fick baka sin egen pizza och de var oerhört stolta över sina verk. Sedan åt vi alla pizza och det var en härlig stämning. Det märks att de som har gården verkligen tycker om barn, det finns ett sånt tålamod och en sån värme hos dem. Vi uppskattar verkligen att det känns som att barnen aldrig är till besvär här.

På gården finns dessutom en stor studsmatta, flera lekplatser, djur som man kan hälsa på när man vill, pingisbord, fotbollsplan, fotbollsspel och leksaker att låna. Det är härligt att bara vara på gården, men vi har gjort ett par dagsutflykter till vingårdar i Chianti.

sigge-fotboll

Maten har vi i stort sett lagat själva, men det går även att äta på restaurangen. Vi har kök och även en grill. Att handla mat är ett projekt i sig. Matbutiken ligger inte direkt nästgårds och det tar en stund att åka. Då är det skönt att ha ett par kockar som handlar och kan hitta på middagarna på plats i affären. Det har blivit en hel del pasta, men det gör absolut ingenting! På kvällarna när barnen somnat sitter vi vuxna ute och spelar lite kort eller bara snackar.

/Wicklund & Strandberg

 

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s