Toscana-dagens utflykt till vingård

Efter ett morgondopp i poolen packade vi in oss i bilen för att åka iväg på dagens utflykt. San Gimignano och sedan vingården Piccini var målet. Planen var att åka till San Gimignano, ta en lunch och kika runt i staden. Det är en medeltida liten stad på en bergstopp med fantastisk utsikt över Toscanas berg och dalar. Vi kom fram lagom till lunchtid, åkte runt varv efter varv för att hitta parkering. Det visade sig att vi inte var de enda som ville besöka denna mysiga toscanska stad. Här delade vi på oss, Fredrik med familj valde att åka vidare medan vi letade vidare efter parkering. Till slut lyckades vi parkera och gick in på första bästa restaurang. Pizza till de flesta och en klassisk toscansk risotto med zucchini och saffran beställs in. Vi hann se lite av gränderna i San Gimignano och tog en gelato innan vi gav oss iväg mot vingården Piccini.

DSC_0319-2

Till slut hade vi alla hittat till platsen där vi skulle möta upp Camelia från Piccini (ja, en hel del irrande på toscanas små vägar var det…). Vinprovningen hölls på familjen Piccinis gård i Valiano.  Camelia hade dukat upp med bröd, parmesanost och peccorino som barnen kunde smaska på. Vi vuxna fick sedan prova ett tiotal av deras viner, det var allt från typiska chianti till brunello di Montalcino och ett väldigt spännande vin från Etna. Ett riktigt trevligt besök!

Till vår lite för sena middag blev det plockmat- prosciutto, salami, burata, tomat- och basilikasallad, bröd, oliver , inlagd vitlök och lite pasta för småttingarna.  Ett kvällsdopp med solnedgången som utsikt fick avsluta dagen.

DSC_0401-2

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s