Pasta med salsiccia, tomat, basilika och rosmarin

pasta-sal-2

Första dagen här på Montalbino Agriturismo och familjen Strandberg har kökstjänst. Med kökstjänst avser vi att en familj ansvarar för att laga lunch och middag, inklusive diskning. Inköp sköter vi tillsammans.

Jag och Rikard fick ”äran” att åka och handla på den lokala affären, ca. fem kilometer från där vi bor. I den lilla italienska byn var det avspärrat och avstängt så vi fick ställa bilen och gå en bit. När vi väl hittade butiken tänkte vi hämta bilen som då bilvit inparkerad. Idogt tutande tog vid, utan resultat. Vi upptäckte då att nycklarna var i så jag hoppade – med Rilles protesterande – in i bilen och flyttade den. Handlingen kunde sedan ta vid. Butiken var helt okej men det tog lite väl lång tid för efter ett tag ringde Jessica och undrade vart vi tagit vägen. Det blir lätt så när en strosar runt i nya butiker, utan handlingsnota och spontant ska försöka komma på vad som ska handlas. I morgon är det dags för ett nytt besök.

Idag då vi hängde hela dagen på vid poolen blev det en pasta till lunch. Detta recept räcker till sex personer och går snabbt att slänga ihop.

4 vitlöksklyftor
1 röd lök (färsk)
1 kg salsicciafärs (skrapa ur färsk salssiciakorv)
250 gr tomater (babyplommon)
350 gr krossade tomater av bra kvalitet
6 stora basilikablad
En liten kvist rosmarin
Rivet skal från en citron
Olivolja till stekning
Salt och peppar
Valfri pasta

Skiva vitlöken tunt, halvera rödlöken och skiva tunt. Kvarta tomaterna, finstrimla basilikan och hacka rosmarinen.

Ha i olivolja i en varm panna. Frös vitlöken i några sekunder. Ha i färsen till den fått färg. Ha sedan i löken och stek ytterligare någon minut. Ha i resterande ingredienser och låt puttra i fem minuter. Salta och peppra efter smak.

Servera med valfri pasta och shitloads of parmesan (om du är Rille).

/Fredrik

pasta-salcicciavalle-italien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s