Tipsar om en superenkel och snabb variant på somrig cheesecake. Perfekt om du behöver dra ihop en dessert lite snabbt och enkelt. Ta de bär som är era favoriter, jag brukar ta hallon, blåbär och jordgubbar.
Ca 8 portioner.
200 gr vit choklad
250 gr vaniljkesella
250 gr mascarpone
1 lime, skalet ifrån
Blandade färska bär
Ca 15 st digestivekex
Smält chokladen på låg värme i vattenbad, rör ner kesellan i chokladen, först lite i taget och sedan allt, viktigt att du just rör ner kesellan i chokladen och inte tvärtom, detta för att det inte ska skära sig. Vispa sedan i mascarponen med en ballongvisp. Finriv limeskalet och rör ned det med. Nu kan du välja att antingen lägga smeten i de glas som du vill servera i eller i en bunke och sedan skeda upp och varva med bär och kex vid servering.
Ställ kallt och låt stå till sig ca en timme. Vid servering så anordnar du i glas med blandade färska bär och grovkrossade digestivekex.
/Fredrik
2 kommentarer Lägg till din