Fläder- och citrongravad lax

Flädergravad lax-059

1- 1 1/2 kg färsk laxfilé
3/4 dl socker
3/4 dl salt
2 st blomklasar fläder
Finrivet skal från 1 ekologisk citron (för att undvika bekämpningsmedel)

Blanda salt, socker, citronskal och fläderblom. Gnid in laxen och lägg i en form med kant. Låt stå i kylen i två dagar. Vänd på laxen och låt stå i ytterligare två dagar.

Godaste midsommarlaxen är klar!

/Rikard

 

 

 

 

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s