Valnötsbröd

Bröd
Ett bröd som passar till middagen, buffén eller ostbrickan. Allra godast är det nybakt, tillsammans med rumsvarmt smör, toppat med lite flingsalt. I bilderna ser du att jag gjorde ganska små bröd, storleken avgör du såklart själv.

Recept:
50g jäst
500g vatten
625g vetemjöl special eller manitoba creme
6g socker
17g salt
1 stor näve valnötter

Smula ner jästen i en degbunke, lös upp det med lite av det 37 gradiga vattnet. Tillsätt salt, socker och resterande vatten. Tillsätt vetemjölet och kör i degblandare i några minuter. Tillsätt valnötterna och kör degen ytterligare tio minuter. Degen är nu relativt lös så använd mycket mjöl på bakbordet och på händerna.



Lägg upp degen på ett mjölat bord och forma till en lång smal deg, ca 10cm bred. Täck över med en handduk och låt det jäsa en timme.


Hugg sedan upp 6-8 lika stora bitar och rulla dem i mjölet och lägg försiktigt upp dem på bakplåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 minuter.

Grädda sedan i ugnen 230grader ca 20 minuter. Bröden kan med fördel se lite lätt brända ut på ytan.

Lycka till
/Nicklas

2 thoughts on “Valnötsbröd

  1. Pingback: Pizzasten-tips | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Brunch med gänget | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s