Denna kvällen gillades nästan hela middagen, det var blomkålen som möttes med skepsis. Barnen åt även gurkstavar och körsbärstomater. Jag serverade med familjens favorit, fetaoströran, grymt gott till grillat!
600g entrecote
1 blomkålshuvud
150g riven ost
Ströbröd
1 knippe sparris
2 majskolvar
Sätt ugnen på 230 grader. Dela blomkålshuvudet i relativt stora buketter. Koka buketterna i saltat vatten ett par minuter, de ska inte vara helt mjuka. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över ost och sedan ströbröd. Gratinera i ugnen ca 10 minuter, tills den fått fin färg.
Vi grillade entrecoten i en bit, innertemperatur ca 53 grader när du tar av den från grillen, låt den sedan vila ca 15 minuter, skär upp den till servering. Glöm inte att salta och peppra!
Pensla majsen och sparrisen med smält smör eller olja och grilla till fin färg.
Fetaoströra
1 paket fetaost
1 burk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Smula ner fetaosten i en skål. Riv ner vitlöken och mosa sedan ihop det med en gaffel. Blanda i creme fraiche, salta och peppra.
/Nicklas
7 kommentarer Lägg till din