En soppa med inspiration från den klassiska Ängamat . Till serverades en focaccia som jag ringlade ramslöksolja på. Ramslöken kan bytas ut mot andra örter.
1 blomkålshuvud
4 morötter
3 färsklökar
1 broccolihuvud
1,5 l vatten
Buljong motsvarande en buljongtärning (grönsaksbuljong eller hönsbuljong passar bra)
5 dl grädde
Ett knippe timjan
Salt och peppar
En skvätt vinäger
Koka upp vatten, buljong och timjan. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala och skiva stjälken tunt. Slanta morötterna och skiva färsklöken, blasten strimlas fint. Koka grönsakerna i buljonger tills de är nästan färdiga (vänta med blasten till färsklöken). Lyft upp dem med hålslev. Tillsätt grädden. Låt koka ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar samt vinäger. Lägg tillbaka grönsakerna och även färsklöksblasten.
Smaklig spis!
/Rikard
Var kommer timjan in i det hela?
GillaGilla
Hej Feng, timjan kokar du med buljongen i början innan du kokar grönsakerna i den.
Lycka till
/Rikard
GillaGilla