Ramslöksfocaccia

Den här focaccian gjorde vår äldsta dotter som älskar att baka och gärna hjälper till i köket. Hon fick instruktioner och skrev noga ner eftersom jag inte skulle vara hemma på ett par timmar. Vi använde ramslöksoljan som jag gjorde till den grillade salladen (om du inte provat den, så gör´t!) att ringla över. Super gott!

300 g vatten
50 g olivolja
10 g jäst
200 g durumvetemjöl
300 g vetemjöl special
14 g salt

Olivolja till formen
Flingsalt

Ramslöksolja

1 knippe ramslök
Persilja (eller om du har andra färska örter, ös i bara)
Matolja

Blanda vatten, olja, jäst, durumvete och vetemjöl special i en degblandare och kör degen i fem minuter. Ha i saltet och kör i ytterligare fem minuter. Häll i  rikligt med olivolja i en ugnsform ca 25×35 cm. Tryck ut degen i formen. Sätt ugnen på 180 g (varmluft). Jäs den till dubbla storleken ca 40 minuter. Mixa under tiden ingredienserna till ramslöksoljan, prova dig fram med matoljan. Grädda focaccian i ca 20 minuter. Ta ut den och ringla över ramslöksoljan direkt och strö på flingsalt.

/Rikard

5 kommentarer Lägg till din

 1. Feng Debao skriver:

  För en totalt obevandrad matlagare är er blogg gudasänd, men har ibland, tyvärr, luckor där det är svårt att förstå tillgångasättet. T.ex Ramslöksfoccacia så sätter man på ugnen och jäser degen. Betyder detta att man jäser i ugnen? Jag vet att ni skrattar, men för den som aldrig hållt i en deg så är det lite otydligt. Jag förmodar att ordningen är att man trycker ut degen, låter den jäsa och sedan sätter på/i ugnen? Också, vad gör man med ramslöken och persiljan? Finhackar eller vad?

  Gilla

  1. 3kockar7kids skriver:

   Hej Feng, vad roligt att du uppskattar vår blogg. Det stämmer som du tänker att du värmer ugnen så den är varm när degen har jäst klart i rumstemperatur. Ramslöken/ persiljan mixar du grovt med olja.
   Fortsatt lycka till i köket.
   /Rikard

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s