En rätt som passar både till vardag och fest. Hos oss blir det ibland lite festligare en vardagskväll och sedan enklare till helgen. Barnen valde att ta pastan för sig och fyllde tallriken med naturella grönsaker istället.
Du behöver:
Ca 600g kalvstek
1 knippe sparris
8-10 körsbärstomater i kvist
Halv gurka
8-10 rädisor
2msk kapris
2 sardellfilleér
Några basilikablad
Halv påse spenat
200g-250g Penne pasta
100g smör
1klyfta vitlök
Salt och peppar
Grilla köttet tills innertemperaturen är 54 grader och ta bort det från grillen och låt det vila 10-15 minuter innan du trancherar (skär upp) köttet.
Dela körsbärstomaterna och rädisorna, skär gurkan i ungefär samma storlek.
Koka pasta efter anvisningarna på paketen.
Bryn smöret, ta av från värmen och tillsätt de hackade sardellerna, kaprisen och den rivna vitlöken. Rör om och tillsätt sedan gurkan och rädisorna.
När pastan är klar och det är dags att servera så hettar du upp smöret med grönsakerna, tar fram ett serveringsfat där du blandar upp smöret med grönsakerna, pastan, basilika, tomaterna, spenaten, basilikan och vänd runt.
Servera med grillad sparris och parmesanost. Njut!!
/Nicklas
2 kommentarer Lägg till din