Att grilla vegetariskt kan vara en utmaning. Här kommer ett recept på en grymt god varm sallad som vänds upp i en ramslöks- och örtmajo. Till salladen kan du servera vad som helst, vi valde grillad halloumi denna gång.
1 huvud isbergssallad
1 röd paprika
2 tomater
1 zucchini
2 paket halloumi
Olivolja
Ramslöksmajonäs
1 knippe ramslök
Persilja (eller om du har andra färska örter, ös i bara)
Matolja
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
2 dl raps/mat/solrosolja
Salt och peppar
Börja med att göra majonäsen så den är klar. Detta är en superenkel och snabb majonäs som mixas, du måste prova!
Knäck ägget i en smal cylinderformad skål, häll i dijonsenap och rödvinsvinäger. Sätt i mixern till botten och häll på matoljan. Sätt igång mixern och håll den längst ner i botten, när du ser att det börjar bli tjockt så lyfter du försiktigt på mixern så olja kan sippra ner, lite i taget. Kör tills allt blandat sig. Smaksätt med salt och peppar. Detta tar någon minut och du har gjort din egen majonäs. Mixa ramslök, persilja med lite olja och blanda ner i majonäsen.
Grilla grönsakerna (även isbergssalladen, blir jättegott!) och vänd sedan upp med örtmajonäsen. Halloumin delas i grova bitar och gnids in med olivolja, för att sedan grillas. Servera allt, gärna tillsammans med ett gott bröd. Vi hade nybakad levain, mums!
/Rikard
2 kommentarer Lägg till din