En god och enkel fiskrätt, i dag har jag valt torskrygg men det går bra med er egen favoritfisk. Vill du få ännu mer asiatisk känsla på rätten så kan du byta ut pepparroten mot wasabi. Vi har även valt att bara servera grönsaker till men du kan självklart ha potatis eller ris till om du tycker att det behövs.
Börja med broccolin, medan den är i ugnen så rimmar du fisken och gör majonäsen. När fisken är i ugnen så river du pepparroten.
Sätt ugnen på 275 grader grillelement.
1 kg broccoli (eftersom vi inte har några andra kolhydrater till)
250 gr cocktailtomater
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Skala stjälken på broccolin, skär sedan broccolin med stjälk och allt i mindre bitar tvärs över (som små träd). Blanda upp med olivolja, salt och peppar. Kör i ugnen 10 minuter. Dela tomaterna på mitten och blanda med den rostade broccolin.
Sänk ugnsvärmen till 100 gr, vänta ca 5 minuter och kör sedan in fisken.
Jag brukar räkna med ca 140 gram fisk per vuxen person vilket blir ca 560 gram torsk totalt, gärna rimmad.
Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av den i ca 10 – 12 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. Kör in broccolin och tomaterna de sista 4 minuterna så att det är varmt till serveringen.
1 bit färsk pepparrot va 50- 100 gr.
Skala och finriv pepparroten
Misomajonäs
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
2,5 dl matolja
2 msk miso
1/2 msk tamarisoja
Saften ifrån 1/2 citron
Peppar
Knäck ägget i en smal och hög bunke som passar till din handmixer, tillsätt resterande ingredienser förutom oljan. Börja mixa, tillsätt oljan i en stråle och mixa hela tiden. Smaka upp med peppar. Servera gärna tillsammans med färsk eller grillad citron.
/Fredrik
5 kommentarer Lägg till din