Vi gjorde en gryta och valde en lite annan servering på den genom att servera köttet och såsen som grund sen toppar man med vad man önskar.Vi vuxna gillade det skarpt och barnen tyckte det var helt ok. Lite kul servering när man är många! Allt går att förberedas och alla får sin egen favoritgryta.
Till grytan hade jag:
1,5kg grytbitar av nöt
0,5liter öl
1msk kalvbuljong
1 gul lök, delade i stora bitar så de lätt går att plocka bort senare.
0,5dl Tamarisoja
1tsk sambal oelek
Ca 1 liter vatten
1 lagerblad
1tsk rökt paprikapulver
Maizena till redning
salt & svartpeppar
Bryn köttet i lite smör. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka upp. Dra ner värmen och låt det puttra tills det blir mört, nästan så det trillar isär. Tiden kan variera mellan 1 till 2 timmar. (Har man tryckkokare går det fortare) Späd med mer vatten om det behövs. Plocka bort lökbitarna och redlätt med maizena innan servering.
Till servering hade vi:
Koriander
Gurka
Tomat
Kikärtor
Mungbönor
Vita bönor
Creme fraiche
En kommentar Lägg till din