Laxburgare

Nu är grillsäsongen igång och vi gjorde för någon vecka sedan laxburgare, smaksatte med lite ingefära och koriander. Här kan man välja att hålla burgarna med ”naturlig” mak om man hellre önskar det. Kul med lite variation till den traditionella hamburgaren. Svärmor och svärfar hade de dagen efter som ”färdkost” så fungerar även när burgarna inte är varma.

Recept:
1kg finstrimlad lax
1 gul lök
1cm ingefära
0,5tsk sambal oelek
Litet knippe koriander
1 liten vitlöksklyfta
salt & svartpeppar

Mixa lök, ingefära, vitlök och koriander till en puré. Ta en fjärdedel av laxstrimlorna och mixa i en hushållsassistent. Blanda det med de övriga laxstrimlorna och ”lökpuren”. Smaksätt med lite salt och svartpeppar. Låt färsen vila i kylen ca 30 minuter. Forma sedan till burgare om ca 120gram.
Tips! De färdiga burgarna kan med fördel stå kallt en stund innan stekning/grillning. Då blir de lite fastare och därmed lättare att steka/grilla. Stek sedan på hög värme.

Denna gången köpte vi färdiga bröd som vi stekte i smör, har du möjlighet att baka själv finns recept här. Hamburgerbröd

Vi serverade med sallad, tomat, lök, chilimajonäs och pommes smaksatta med torkad dill.

Hoppas det smakar!
/Nicklas

2 thoughts on “Laxburgare

  1. Pingback: Veckomatsedel v 5 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s