Ribs gillar vi väldigt mycket i familjen och gör det ganska ofta. Vi gjorde över 2 kg denna gång och allt gick åt, minska receptet om ni inte är sådär ribstokiga hela familjen.
ca 2 kg tunna revbensspjäll
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära
1 tsk sambal oelek
3 msk honung
2 msk varmt vatten
800 g potatis
Olivolja
1 huvud färsk vitkål
100 g plockad grönkål
250 g keso
1 citron
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Sätt ugnen på 100 grader. Salta revbenen. Riv vitlök och ingefära. Blanda med sambal oelek, honung och varmt vatten. Pensla detta på revebenen. Kör sedan in hela i ugnen i en timme.
Dela potatisen i grova bitar. Blanda med olivolja. Salta och peppra. Kör in i ugnen tillsammans med revbenen. Dela vitkålen i grova bitar. När revbenen är klara tar du ut dem och potatisen. Höj temperaturen till 225 grader. Vänd ner vitkålen med potatisen och kör i ytterligare 15 min. När potatis och vitkål är klara vänder du sist ner grönkålen.
Keson blandas och mixas grovt med riven vitlök, rivet skal på citron, salt och peppar.
Servera allt tillsammans. Mums!
En kommentar Lägg till din