Honungsglacerade ribs med citron- och vitlökskeso, färsk vitkål och ugnsbakad potatis

DSC_9954-1

Ribs gillar vi väldigt mycket i familjen och gör det ganska ofta. Vi gjorde över 2 kg denna gång och allt gick åt, minska receptet om ni inte är sådär ribstokiga hela familjen.

ca 2 kg tunna revbensspjäll
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära
1 tsk sambal oelek
3 msk honung
2 msk varmt vatten

800 g potatis
Olivolja
1 huvud färsk vitkål
100 g plockad grönkål

250 g keso
1 citron
1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

Sätt ugnen på 100 grader. Salta revbenen. Riv vitlök och ingefära. Blanda med sambal oelek, honung och varmt vatten. Pensla detta på revebenen. Kör sedan in hela i ugnen i en timme.

Dela potatisen i grova bitar. Blanda med olivolja. Salta och peppra. Kör in i ugnen tillsammans med revbenen. Dela vitkålen i grova bitar. När revbenen är klara tar du ut dem och potatisen. Höj temperaturen till 225 grader. Vänd ner vitkålen med potatisen och kör i ytterligare 15 min. När potatis och vitkål är klara vänder du sist ner grönkålen.

Keson blandas och mixas grovt med riven vitlök, rivet skal på citron, salt och peppar.

Servera allt tillsammans. Mums!

One thought on “Honungsglacerade ribs med citron- och vitlökskeso, färsk vitkål och ugnsbakad potatis

  1. Pingback: Inspiration till midsommar | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s