Vi är ett gäng när vi träffas och det blir alltid härligt glatt, lagom stimmigt och alldeles underbart! Den här gången bjöds det på ugnsbakad laxsida med färskpotatis, sikromshollandaise och grönsaker. Gott gott!
Sikromshollandaise
3 äggulor
3 dl skirat smör
2 msk vitvinsvinäger eller Champagnevinäger
80 gr sikrom
Smaka av med salt, vitpeppar och lite citronsaft
Tillvägagångsättet är detsamma som du gör en bearnaise, instruktioner hittar du på Fredriks bearnaise.
Laxen
Sätt ugnen på högsta värmen, 275grader hemma hos oss. Lägg laxsidan på bakplåtspapper och strö över salt och svartpeppar. Tips! Låt fisken stå med salt och peppar 10-15 minuter innan du sätter in det i ugnen så smakerna går in i fiskens kött. När fisken har en innertemperatur på 45 grader tar du ut den och låter den vila innan den serveras. Garnera gärna med dill.
Grönsaker
Servera med valfria grönsaker till och hyvla gärna över parmesanost över, gott!!
/Nicklas
En kommentar Lägg till din