Pulled pork med boveteplättar

Pulled pork, en rätt som sköter sig själv i ugnen och bra att göra extra så man kan ha färdigt i frysen. Denna gången serverade vi grönskar och Rikards boveteplättar till. Ett gott och glutenfritt alternativ till de färdiga tortillabröden.

Boveteplättarna hittar du här!!!

1kg fläskkarré
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 flaska öl, 33cl
2,5dl barbequesås
1 tsk rökt paparikapulver
1 knivsudd chili
salt och peppar

Gnid in köttet med salt och peppar och bryn det å hög värme, så det får färg runt om. Fyll på med alla ingredienser i en ungsäker gryta med lock, ställ in i ugnen på 125 grader och låt det stå 4-5 timmar. När köttet är klart så ta upp det och dra isär det med två gafflar. Såsen kan antingen silas eller mixas slät och ”badda” upp köttet så det blir lagom fuktigt.

Smaklig spis!
/Nicklas

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s