Potatisomelett med matvetesallad och örtkeso

DSC_9900-2

Den här potatisomeletten är verkligen inte snygg, men väldans god i alla fall tyckte alla utom 2-åringen (2 vuxna, en 8-åring och en 11-åring). Tvååringen älskade däremot matvetet, inte det andra som var i utan bara själva matvetet som pricksäkert plockades upp med pincettgreppet.

Matvetesallad
3 dl matvete
1/2 citron
Olivolja
1/2 huvud Cosmopolitan eller romansallad
3 st tomater
1 bit gurka
Salt och peppar

Koka matvetet enligt förpackningen. Pressa citron och ringla olivolja över. Låt svalna. Blanda sedan med strimlad sallad, hackade tomater och hackad gurka. Smaka av med salt och peppar.

Potatisomelett
8 st potatisar
Olivolja
6 st ägg
1 näve grönkål
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader (om du har en stekpanna som tål att vara i ugnen) Riv potatisen och stek i olja tills potatisen är mjuk. Salta och peppra. Slå på 6 ägg, rör om och blanda ner grönkålen. Låt stelna. Kör klart i ugnen alternativt att du vänder på omeletten med hjälp av en tallrik och skjuter ner den i stekpannan igen för att även steka andra sidan. Om du haft omeletten i ugnen vänder du upp den på tallrik när den är klar.

Örtkeso
250 g keso
1 vitlöksklyfta
Färska örter, tex timjan, rosmarin och basilika
1/2 pressad citron
Salt och peppar

Blanda keson med riven vitlök, hackade färska örter, pressad citron och smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans, mums!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s