Risotto med ugnsbakad blomkål

DSC_9825-1

En fantastiskt god risotto som alla i familjen slukade! Fast blomkålen slukades nog mest av oss vuxna. Servera gärna sojabönor till, vi glömde visst att köpa det, men det hade varit gott!

1 huvud blomkål
50 g smör

1 gul lök
1/2 dl olivolja
4 dl risottoris, exempelvis Avorio, Carnaroli eller Vialone
1/2 citron
1 1/2 l grönsaksbuljong
50 g smör
Parmsanost
Blandade färska örter- exempelvis gräslök, timjan, rosmarin
Kokta sojabönor
Salt och peppar

Sätt ugnen på 180 grader. Bryt blomkålen i buketter och fördela i en form som precis rymmer blomkålen. Fördela smöret på blomkålen och kör in i ugnen ca 30 minuter. Ta ut blomkålen var 10:e minut och ös smöret över blomkålen.

Hacka löken och fräs den i olivoljan på medelvärme tills den blir glansig. Tillsätt riset och fräs med en stund, pressa över citron (eller 1 dl vitt vin om du har, låt det i så fall koka ner en stund). Häll på hälften av buljongen och låt puttra, späd med mer buljong när den kokat ner. Rör om då och då. Koka tills riset är ”al dente” och risotton fått en krämig konsistens. Tillsätt smör och shitloads med riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner hackade örter och toppa med blomkålen.

Enjoy!

/Rikard

2 thoughts on “Risotto med ugnsbakad blomkål

  1. Pingback: Risotto med smörstekt svartrot, champinjoner och persilja | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 38-glutenfri | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s