Quinoasallad med blomkålslaw, bönor, ägg och cashewnötter

namnlöst-2
Detta är en riktig skåprensarmiddag, så se det mer som inspiration till att använda det som finns hemma. Ofta får man ihop riktigt schyssta middagar utan att behöva handla. Något som vi nästan alltid har hemma är ägg och bönor eller linser, av det har vi en bra grund att bygga på.

Det vi använde denna gång var:

Quinoa
Marinerade bönor-kidneybönor och små vita bönor
Kokta ägg
Blomkålslaw
Grekisk yoghurt
Romansallad
Cashewnötter

namnlöst-1

Quinoan kokade vi och smakade av med olivolja, salt och peppar.

Marinerade bönor är barnen tokiga i och kan varieras hur mycket som helst. De kallas även mammabönor här hemma eftersom det ofta är fru Wicklund som gör dem. Bra som tillbehör till det mesta! Vi brukar blötlägga bönor dagen innan och sedan koka hela påsarna. Då blir det över för att också kunna frysa in. Det går såklart bra att köpa färdigkokta bönor också, men jag tycker de blir godare och det är också betydligt mer kostnadseffektivt att koka själv. De marineras sedan i olivolja, citron eller vinäger, salt, peppar, eventuellt vitlök och gärna färska örter.

Blomkålen skivades tunt på mandolin och blandades med creme fraiche, salt, peppar och en liten skvätt vinäger. Cashewnötter hade vi också hemma so serverades till. Det är även gott med frön och andra nötter som rostas och saltas i en panna med en skvätt vatten.

Hoppas du fått inspiration till en skåprensarmiddag!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s