Gnocchi med kroppkakans smaker

on

Klassiska smaker i ett annat upplägg, kroppkakor tar lite lång tid att göra själv en vardag och då kan detta vara ett snabbare och enklare upplägg och du får smakerna från originalet. Det var dessvärre inte en uppskattad rätt hos barnen, mycket för att jag blandade allt. Hade det varit upplagt var för sig på tallriken hade det nog varit bättre. Vi vuxna gillade det.

300g rimmat fläsk
3 st salladslökar
1/2 gul lök
400g gnocchi
50g små gröna ärtor
150g brynt smör

Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg i gnocchin och koka tills de flyter upp till ytan. Häll av i durkslag och ställ åt sidan. Drissla över lite olivolja så de inte klistrar ihop. Bryn smöret och ställ åt sidan. Skär ner fläsk, lök och salladslök i önskad storlek. Stek sedan fläsket och den gula löken, lägg till gnocchin så de får lite färg och yta. Smaka av med nymald kryddpeppar och ev lite flingsalt. Avsluta med att vända ner ärtor och den skivade salladslöken.

Servera med rårörda lingon och det brynta smöret, och lite knäckebröd.

/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s