Ugnsstekta kycklinglår med örtcreme fraiche och råstekt broccoli

namnlöst-4

Kryddningen är hela grejen med denna kyckling. Blir typ som korvkioskens grillkrydda i smaken. Kycklingen var omåttligt poppis och jag fick  kommentaren ”Jag tycker maten förtjänar en applåd” av 8-åringen. Kul ju! Vi serverade tillsammans med klyftpotatis som vi körde i ugnen tillsammans med kycklingen. Jag tycker kycklinglår är bra för att de inte har lika lätt som kycklingbröst att bli torra, vi använder det därför betydligt oftare.

Kycklingen
2 kg kycklinglår
1 tsk mald ingefära
2 tsk lökpulver
2 msk paprikapulver
1 msk salt
1 tsk socker

Örtcreme fraiche
3 dl creme fraiche
1 knippe timjan
1 knippe rosmarin
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar

Råstekt broccoli
2 st broccolihuvuden
smör
1/2 citron
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in kycklinglåren med kryddblandningen, lägg i en ugnsform och kör i ca 20-25 min. Innertemperaturen ska vara minst 70 grader. Om du har klyftpotatis till är det bara att köra in den samtidigt. Under tiden mixar du creme fraiche med grovhackade örter och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Broccolin delas i buketter, stammen skalas och skärs ner i skivor. Stek broccolin i en ordentlig klick smör. Salta, peppra och pressa citron över. Vi blandade broccolin med klyftpotatisen vid servering.

Bon apetit!

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s