Kryddningen är hela grejen med denna kyckling. Blir typ som korvkioskens grillkrydda i smaken. Kycklingen var omåttligt poppis och jag fick kommentaren ”Jag tycker maten förtjänar en applåd” av 8-åringen. Kul ju! Vi serverade tillsammans med klyftpotatis som vi körde i ugnen tillsammans med kycklingen. Jag tycker kycklinglår är bra för att de inte har lika lätt som kycklingbröst att bli torra, vi använder det därför betydligt oftare.
Kycklingen
2 kg kycklinglår
1 tsk mald ingefära
2 tsk lökpulver
2 msk paprikapulver
1 msk salt
1 tsk socker
Örtcreme fraiche
3 dl creme fraiche
1 knippe timjan
1 knippe rosmarin
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Råstekt broccoli
2 st broccolihuvuden
smör
1/2 citron
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in kycklinglåren med kryddblandningen, lägg i en ugnsform och kör i ca 20-25 min. Innertemperaturen ska vara minst 70 grader. Om du har klyftpotatis till är det bara att köra in den samtidigt. Under tiden mixar du creme fraiche med grovhackade örter och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Broccolin delas i buketter, stammen skalas och skärs ner i skivor. Stek broccolin i en ordentlig klick smör. Salta, peppra och pressa citron över. Vi blandade broccolin med klyftpotatisen vid servering.
Bon apetit!
3 kommentarer Lägg till din