Ca 12 st
Scones till frukost är verkligen supergott och går ju riktigt snabbt att dra ihop. I detta recept så har jag tillsatt ett ägg för att sconesen inte ska smula lika mycket som de lätt gör annars. Du kan ju även testa att tillsätta någon smaksättning i degen om du vill skoja till det lite. Exempelvis rivet citrusskal, eller någon god krydda som kanel chili, örter eller vad som är din favorit. Härlig frukost på er!
100 gr smör
1 ägg
1 1/2 dl filmjölk
2 msk agavesirap
2 tsk salt
3 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Dela smöret i mindre bitar. Blanda samman ägg, filmjölk och agavesirap i en bunke och lägg ner smöret i detta. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan dessa i det blötta. Blanda samman allt med fingrarna till en slät deg. Dela upp degen i 12 bitar och rulla dessa till bollar. Smörj en muffinsplåt och lägg en boll i varje hål. Baka av i 10-12 minuter. Vi mumsar i oss dessa med god ost, marmelad, cream cheese och lemoncurd.
/Fredrik
3 kommentarer Lägg till din