Syditaliensk pepperonata med helstekt fläskytterfilé 

Vi gillar som bekant att äta kött med mycket grönsaker till. På de kallare månaderna är det gott med varma grönskar och då behöver man lite variation på smaker, här kommer mycket av smakerna från oljan och de färska kryddorna. Pepperonata är en klassisk Italiensk paprikaröra, vi har tillsatt fler grönsaker för att få den lite matigare.

Ca 800g hel fläskytterfilé

Bryn fläskytterfilén på hög värme, salta och peppra. Sätt in i ugnen, 120 grader tills innertemperaturen är 58 grader. Ta då ut den och slå in den i bakplåtspapper under tiden du gör resten. Skär sedan upp den innan servering i tunna skivor.

Pepperonata
1/2 zucchini
1/2 aubergine
1 rödlök
1 röd paprika
2 tomater
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
Några blad färsk basilika
Färsk mynta och oregano, några kvistar av vardera.

Riv vitlöken, hacka chili och finhacka några blad basilika och blanda det med olivoljan. Skär grönsakerna i ganska grova bitar och lägg på en plåt, drissla över oljeblandningen och riv över lite citronskal. Baka i ugnen på 250 grader i 250 grader ca 20 minuter. Strö över de grovt hackade örterna.serbera.

/Nicklas

img_4742

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s