Dags för en klassiker. Så enkelt och så gott! Vi fick frysen fylld med lingon i höstas, nu var det dags att plocka fram en påse.
Det fanns en restaurang på koh lanta som serverade just denna rätt, jag kan tänka mig att det var en höjdare för många svenskar som är där under en längre period.
För att det ska gå lite fortare vid tillagning så använder jag i detta recept färdigkokt potatis. Så passa på att koka lite mer någon dag innan så har du det klart i kylskåpet.
4dl mjölk
2dl mjöl
2 ägg
4dl riven kokt potatis
En nypa salt
Fett från det stekta fläsket
500g rimmat fläsk
Lingon
Socker
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, saltet och äggen. Blanda ner den rivna potatisen. Stek fläsket och häll ner det överblivna fettet i smeten.
Stek sedan raggmunkar på medelhög temperatur tills de fått fin färg och är genomgräddade. Värm på fläsket igen innan servering.
Recept på rårörda lingon hittar du på den här sidan.
Gott va??
/Nicklas
9 kommentarer Lägg till din