Potatissoppa med krämigt ägg och örtkrutonger

namnlöst-1

Ägg passar inte bara i spenat- eller nässelsoppa, det är även väldigt gott i en potatissoppa (bra också med lite extra protein till en soppa som detta). Låter konstigt, men prova!

Soppan
5 st stora potatisar
2 st gula lökar
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 l mjölk
Grönsaksbuljong, en tärning eller motsvarande
Salt och peppar
4 st ägg

Örtkrutonger
6 st skivor dagsgammalt gott bröd
1/2 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1 näve färsk timjan
salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i grova bitar och hacka löken. Fräs på medelhög värme i en rymlig kastrull tills potatis och lök blivit lite brynta. Häll på vinet och låt det koka ner. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Under tiden soppan kokar gör du krutongerna och kokar äggen krämiga. Skär brödet i kuber och rosta på en plåt i ugnen. Riv vitlök och hacka timjan som blandas med olivoljan. När brödet fått fin färg tas det ut och blandas upp med örtoljan och salt.

Servera soppan med ägghalvor och krutonger. Enjoy!

/Rikard

3 thoughts on “Potatissoppa med krämigt ägg och örtkrutonger

  1. Pingback: Veckomatsedel v 46-Vegetarisk | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Inspiration till matplaneringen | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Billiga veckan – veckomatsedel v. 3 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s