Fusilli med belugalinser, tomat och örter

namnlöst-1

Fantastiskt god och snabb vegetarisk pastarätt som blir mättande och får fyllig smak av linserna. När vi äter vegetariskt lyxar vi ofta till det med färska örter, det blir så mycket godare!

500 g fusilli
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
ev purjolök (vi använde det för att vi hade över, men det är inte nödvändigt)
2 dl belugalinser
1 burk krossade tomater av god kvalitet (vi använder gärna Mutti)
1 burk vatten (fyll burken från de krossade tomaterna)
Färska örter-vi använde persilja, timjan och oregano
Olivolja
Salt och peppar
Parmesan

Koka pastan. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tillsammans med belugalinserna på medelhög värme. När löken blivit glansig och mjuk hälls krossade tomater och vatten över. Låt puttra tills linserna är mjuka (ca 15-20 min). Ta rejält med örter och hacka ner. Lättast är att rulla örterna till en boll och sedan hacka. Smaka av såsen med örter, salt och peppar. Blanda upp med pastan. Klart, servera med shitloads av parmesan!

/Rikard

One thought on “Fusilli med belugalinser, tomat och örter

  1. Pingback: Veckomatsedel v 33 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s