I dag blir det en supersnabb och god pasta. Du svänger ihop den här rätten på ca 20 minuter. Enkelheten i vissa Italienska rätter är ibland det godaste. Viktigt att tomaterna är riktigt röda och söta. Sixten gillade pastan men petade bort grönsaker och ost. Vi andra tre åt med god aptit.
300 gr tagliatelle
3 vitlöksklyftor, skalade
600 gr babytomater, tvättade
2 st mozzarella á 100 gr
1 påse (70 gr) babyspenat, tvättad
1/2 dl olivolja
1 msk virgin olivolja
1 kruka färsk basilika
Flingsalt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Under tiden så river du vitlöken fint, dela tomaterna på två eller tre beroende på storlek, strimla basilikan. När du hällt av pastan så skölj och torka ur kastrullen.
Häll i olivoljan i kastrullen och fräs vitlök, tomater och basilika på mellanvärme 1-2 minuter. Blanda i pastan, salta och peppra samt blanda ner spenaten, lägg upp på ett fat och bryt mozzarellan i mindre bitar över, ringla över virgin olivolja och servera med lite mera salt och svartpeppar på toppen.
/Fredrik
Detta var en grymt god pasta, är helt lycklig
GillaGilla
Kul! 👍🏼
GillaGilla