En nybliven favorit hos oss. Barnen väljer kycklingfärs med vanlig tacokrydda medan vi vuxna tycker thaismakerna är lite kul som omväxling till den vanliga tacon. Istället för tacoskal/bröd använder vi rispapper. Finns att köpa i välsorterade butiker eller i asiatiska butiker. Rispapperna doppade vi 5 sekunder i varmt vatten(från kranen) vid bordet. Sen är det bara att fylla sin taco efter önskemål.
400g kycklngfärs
2tsk röd curry
1 vitlöksklyfta
en liten knöl färsk ingefära(ca 2 cm)
3st lime
fisksås
färsk koriander
Tillbehör:
Gurka
Tomat
Salladslök
Isbergssallad
Koriander
Limesyrad rödlök, se nedan
Rispapper
Gräddfil
Kycklingfärsen:
Pressa limen och mixa juicen med vitlök, ingefära och röd curry. Bryn kycklingfärsen och häll sedan över juicen, låt juicen koka in nästan helt. Smaka av med fisksås (för sälta istället för salt) och avsluta med färsk hackad koriander.
Limesyrad rödlök
Hacka 2 rödlökar, pressa över saften från en lime och låt det stå och dra i ca 20 minuter.
Trevlig fredag!
/Nicklas
4 kommentarer Lägg till din