Köttfärspannkaka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rätt som vi ofta bjuder på och uppskattar skarpt av både vuxna och barn. Det är en variant på pannkakspizzan, som vi har haft sedan tidigare. Gör extra mycket köttfärssås nästa gång du gör till pastan så har du den klar till denna rätten också. Skriver med ett recept på en enkel köttfärssås, går givetvis bra med er egen favoritvariant. Servera gärna med en god sallad till.

Pannkaksbotten
125 gr smör
2,5 dl mjöl
3 dl mjölk
4 ägg

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt gärna det brynas för att få mer smak i smeten. Tag av från plattan och rör sedan ner mjöl och mjölk. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör till en jämn smet. Tag fram en långpanna och lägg i bakplåtspapper så det går upp på kanterna. Häll i smeten och in i ugnen. Efter ca 25 minuter är botten klar. Den har då blivit som ett månlandskap.

Tag ut från ugnen och lägg över köttfärsåsen och toppa med riven ost. Gratinera sedan i ca 10 minuter.

Enkel köttfärssås
300g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3msk tomatpuré
en burk krossade tomater
ca 6st champinjoner, skivade
salt och svartpeppar

Hacka lök och riv vitlöken. Hetta upp en stekgryta med lite smör och tillsätt lök, vitlök och nötfärsen. Bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt skivade champinjoner. Sedan tillsätter du tomatpurén som får fräsa med en liten stund. Då får du bort syran som annars kan bli påtaglig. Sist ner krossade tomaterna. Låt det koka och smaksätt med salt och svartpeppar.
/Nicklas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s